Vijetnamski ministar obrane hvali vojnu suradnju s Rusijom

Vijetnam pridaje veliku važnost vojnoj suradnji s Rusijom i želi je dalje razvijati, rekao je danas ministar obrane Socijalističke Republike Vijetnam, general Phan Van Giang. O odnosu s Rusijom pričao je prilikom dočeka novoimenovanog ruskog veleposlanika u Vijetnamu Genadija Bezdetka, prenosi TASS.

“Vijetnamski narod i vijetnamska vojska cijene dugogodišnje tradicionalno prijateljstvo te veliku i učinkovitu pomoć koju je ruski narod pružio Vijetnamu”, rekao je šef obrane Vijetnama.

Ministarstva obrane Rusije i Vijetnama dogovorile su vojni plan suradnje i za 2021. Ove dvije zemlje već ostvaruju bilateralnu vojnu i tehničku suradnju, istaknuo je Phan Van Giang.

S druge strane, ruski veleposlanik je u svom govoru uvjerio vijetnamskog ministra obrane da će učiniti sve što može kako bi doprinio razvoju sveobuhvatnog strateškog partnerstva između dvije zemlje, uključujući sferu obrane i vojno-tehničku suradnju.

Rusija je već neko vrijeme vijetnamski partner u vojnoj sferi i glavni izvoznik naoružanja i vojne opreme. Obje su strane posljednjih godina potpisale niz ugovora o isporuci ruskog naoružanja Vijetnamu. Vijetnamska vojska raspolaže novijim ruskim oružnim sustavima, uključujući borbene zrakoplove, ratne brodove te malokalibarsko naoružanje.

Komentari

komentar





You may also like