Više od 2000 raketa ispaljeno na Izrael, ukupno 148 mrtvih s obje strane

Sukobi u Izraelu nastavili su se preko noći i jutros. Hamas je jučer od 19 sati , pa danas do 7, ispalio oko 200 raketa na gradove Ashkelon, Ashdod, Beersheba i Sderot, piše Times of Israel. IDF tvrdi da je njihov Iron Dome (Željezna kupola) sustav presreo 100 raketa, dok je njih 30 zabunom palo u pojas Gaze. Od početka sukoba u ponedjeljak, na Izrael je ispaljeno više od 2000 raketa. Od tada je poginulo 9 Izraelaca, piše CNBS.

S druge strane, IDF je nastavio s artiljerijskim i zračnim napadima na “ključne položaje” Hamasa, navode. Preko noći su napali “na desetke” takvih položaja, uključujući i sklonište zapovjednika u hotelu uz more, položaje s kojih Hamas ispaljuje rakete, te skladišta oružja.

No, palestinska strana piše o razaranjima civilnih objekata. IDF je u zračnom napadu pogodio Shati izbjeglički kamp što je rezultirali smrću dvije žene i sedam dijeteta, piše Al Jazeera. Osim toga, pojavila se vijest i o uništenoj džamiji koju je objavilo palestinsko ministarstvo za vjerska pitanja.Vojni glasnogovornik rekao je da provjeravaju tu informaciju, piše Al Jazeera.

UN je procijenio da je u ovih šest dana oko 10 tisuća stanovnika Gaze napustilo svoje domove. Broj palestinskih žrtava se popeo na 139, piše Al Jazeera.

Komentari

komentar





You may also like