Vojnik ubio pet kolega u vojnoj tvornici u Ukrajini

Vojnik ukrajinske Nacionalne garde pucao je na stražare u vojnoj tvornici u središnjoj Ukrajini iz nepoznatih razloga, ubio je pet osoba i ranio još njih pet prije nego što je pobjegao, priopćila je policija u četvrtak, dodajući da je vojnik kasnije pronađen i uhićen, piše Al Jazeera.

Incident se dogodio jutros u gradu Dnjipro u tvornici projektila Pivdenmaš tijekom izdavanja oružja stražarima, navodi se u priopćenju. Policija je objavila da su među žrtvama četiri vojnika i žena u civilu.Ubojica je pobjegao s kalašnjikovom, ali ga je policija uspjela pronaći i uhititi. Incident se dogodio u 3:40 ujutro (prema ondašnjem vremenu) kada je ubojica, koji ima 21 godinu, dobio u ruke oružje za početak smjene.

“Prije svega, istraga će pokušati odgovoriti: što je bio motiv za počinjenje tako strašnog zločina? Prije svega, istražit će se je li se vojnik suočio sa psihičkim pritiskom u timu”, napisao je zamjenik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko na Facebooku. Dodao je da će se istražiti kako je vojnik Artem Rjabčuk prošao liječničku komisiju koja mu je omogućila pristup oružju. “U svakom slučaju, on će pretrpjeti najstrožu kaznu za ubojstva”, rekao je Geraščenko.

Komentari

komentar

You may also like