Von der Leyen: EU pripremila sveobuhvatan paket sankcija za Rusiju

Europska unija pripremila je sveobuhvatan paket sankcija za Rusiju ako nastavi s agresijom prema Ukrajini, rekla je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen danas za njemačke novine Handeslblatt.

Pripremili smo sveobuhvatan paket financijskih i ekonomskih sankcija koje uključuju onemogućavanje pristupa stranom kapitalu i kontrolu nad izvozom. Puštanje u rad plinovoda Sjeverni tok 2 koji prolazi ispod Baltičkog mora također će biti uključeno u paket sankcija. Hoće li plinovod biti pušten u promet ovisi o tome kako će se Rusija ponašati, kazala je predsjednica Europske komisije. Sankcije će osjetiti i ruski oligarsi te ostali Putinovi bliski suradnici, dodala je.

Rusija priprema niz opravdanja za invaziju na Ukrajinu, jedno od njih je propagandni video koji prikazuje inscenirani napad, priopćile su jučer Sjedinjene Američke Države, dok je Kremlj osudio pozicioniranje američkih trupa u regiji. Kremlj je istog dana optužio Washington da ignorira njihove pozive za smirivanjem tenzija, nakon što su u srijedu SAD objavile da će poslati oko tri tisuće trupa u Poljsku i Rumunjsku.

Komentari

komentar

You may also like