Vučić: Srbija od Emirata kupuje dronove-samoubojice

Srbija će u narednih 48 sati s Ujedinjenim Arapskim Emiratima potpisati prvi ugovor o kupnji dronova-samoubojica, izjavio je u utorak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u Abu Dhabiju, gdje nazoči međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme, prenosi Hina.

Vučić je izvjestiteljima beogradskih medija, tijekom međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme, rekao da očekuje brzu isporuku dronova iz UAE-a, ne precizirajući o kojem broju je riječ. Mi ćemo, nadam se, već u narednih pet ili šest mjeseci moći imati prve dronove-samoubojice u Vojsci Srbije (VS), istaknuo je Vučić, navodeći da je proces za uvođenje novog naoružanja kompliciran, a procedure duge.

Vučić je ocijenio i da su pred Srbijom, u kontekstu rusko-ukrajinskog sukoba i političke situacije na međunarodnoj sceni, dodatni izazovi koji će otežati njezinu poziciju “u političkom, vojnom i svakom drugom smislu”. “Očekujem da za dan, dva ili tri vidimo velike promjene na ratištu (u Ukrajini) i značajne promjene u daljnjem političkom djelovanju prema Srbiji, i sa zapadne strane i od drugih međunarodnih faktora”, rekao je Vučić u izravnom uključenju za beogradske televizije s nacionalnom pokrivenošću.

Ponovio jučerašnje ocjene tijekom prvog dana sajma u Abu Dhabiju da je u svijetu iznimno velika potražnja za naoružanjem, vojnom opremom, a naročito za streljivom, te da vojna industrija Srbije može unaprijed 20 godina prodati sve što proizvede. Vučić je naglasio da vojna industrija Srbije više neće ništa izvoziti, izuzev svih vrsta streljiva ili opreme i naoružanja koji su suvišni vezano uz potrebe srbijanske vojske.

Vučić: Srbija će odbiti kupnju ruskih lovačkih zrakoplova





Komentari

komentar

You may also like