Washington gura Kijev da počini terorističke napade u Rusiji, tvrdi ruski veleposlanik u SAD-u

Američki State Department svojim riječima o Krimu zapravo gura ukrajinske vlasti da izvrše terorističke napade u Rusiji, izjavio je ruski veleposlanik u Washingtonu Anatolij Antonov.

Upitan da komentira izjave glasnogovornika američkog State Departmenta Neda Pricea o stvarnoj mogućnosti da ukrajinske oružane snage napadnu američkim oružjem poluotok Krim, ruski je diplomat rekao: “Možemo ustvrditi da je retorika američkih dužnosnika postaje sve ratoborniji. State Department, preko neskrivenih tvrdnji da je “Krim Ukrajina” i da oružane snage Ukrajine mogu koristiti američko oružje za zaštitu svog teritorija, u biti gura kijevski režim da izvede terorističke napade u Rusiji. Čuvši takve primjedbe iz Washingtona, kriminalci u Kijevu ponovno će poslušati nalogodavce. Rizici od eskalacije sukoba samo će se povećati”, rekao je Antonov, a citira ga ruski TASS. 

U međuvremenu, prema riječima ruskog diplomata, američki novinari “podržavaju takav stav američke administracije i opravdavaju napade kijevskog režima na Krim”. “Rečeno je da bi se američki MLRS HIMARS, kao i borbena vozila pješaštva Bradley mogli koristiti u budućnosti za pokretanje ofenzive u smjeru Krima. Komentatori naivno vjeruju da Rusija neće odgovoriti na napade na svom teritoriju”, istaknuo je. “Svima bi trebalo biti jasno – uništit ćemo svako oružje koje režimu Zelenskog isporuče ili Sjedinjene Države ili NATO”, naglasio je Antonov.

Komentari

komentar

You may also like