Washington optužuje Damask za pripremu novog kemijskog napada

„Sjedinjene Države primjećuju potencijalne pripreme za drugi napad s primjenom kemijskog oružja od strane Asadovog režima, koji može dovesti do masovne pogibije civila, uključno i nevine djece. Aktivnosti su slične onima koje su se provodile prije napada kemijskim oružjem 4. travnja 2017. godine“, navodi se u izjavi glasnogovorništva američke administracije.

Washington je upozorio, kako će u slučaju novog napada sirijski vođa Bashar al-Asad i njegove oružane snage „platiti visoku cijenu“.

Seymour Hersh, ugledni američki novinar i dobitnik Pulitzerove nagrade za međunarodno izvješćivanje, ranije je javno obznanio informaciju, kako je američki predsjednik Donald Trump, dajući zapovjed o izvođenju raketnog napada na sirijsku zrakoplovnu bazu „Shayrat“ početkom travnja o.g., znao kako vlada u Damasku nije primijenila kemijsko oružje u Han-Sheyhunu, u regiji Idlib. Prema informacijama Hersha, dobivenim iz izvora u američkim obavještajnim i vojnim krugovima, pri usvajanju odluke o raketnom napadu Trump nije uvažavao mišljenja stručnjaka, iako su ga obavještajne službe upozoravale o nepostojanju dokaza o primjeni kemijskog oružja.

Što stoji iz najnovije, današnje optužbe Bijele kuće upućene vladi u Damasku, otkrit će se vrlo brzo.

 

 
Komentari

komentar

0 komentara

You may also like