Washington podsjeća Amerikance da im neće pomoći pri evakuaciji iz Ukrajine

Američko veleposlanstvo u Kijevu izdalo je novo sigurnosno upozorenje uz objavu Državnog tajništva da zatvaraju sve konzularne operacije i da neće pomoći američkim građanima da se evakuiraju.

Također nude savjete što učiniti u slučaju bombardiranja. Upozorenje je izdano jutros. “Dana 24. veljače 2022. Državno tajništvo je obustavio konzularne operacije u Lavovu u Ukrajini… Američki građani koji traže hitnu pomoć i oni koji odluče ostati u Ukrajini trebali bi ispuniti online obrasce i Državno tajništvo će odgovoriti. Američka vlada neće moć pomoći evakuaciji američkih građana iz Ukrajine”, piše u objavi na internetskoj stranici veleposlanstva.

U slučaju bombardiranja, američkim građanima savjetovano je da potraže zaklon kada se čuju glasne eksplozije ili sirene te da se klone krhotina nakon napada. Također im je rečeno da prate glavne novinske kuće radi ažuriranja. “Daljnja ruska vojna akcija može se dogoditi u bilo kojem trenutku bez upozorenja. Američki građani diljem Ukrajine snažno se ohrabruju da ostanu na oprezu i poduzmu odgovarajuće korake kako bi povećali svoju sigurnost”, navodi se u upozorenju. Građanima te zemlje savjetovano je da konzularne usluge traže u američkim veleposlanstvima u susjednim zemljama, poput Mađarske, Poljske ili Moldavije.

Komentari

komentar

You may also like