WP: Trump nezadovoljan i RexomTillersonom

Američki medij The Washington Post, objavio je, pozivajući se na vlastite izvore, kako je predsjednik SAD-a Donald Trump nezadovoljan radom državnog tajnika Rexa Tillersona i pojedinih savjetnika, uključno i direktora Nacinalnog gospodarskog vijeća (National Economic Council ) Garya Cohna.

Glavna proturječja između Trumpa i Tillersona ogledaju se po pitanju američke vojne nazočnosti u Afganistanu, kao i gospodarskoj blokadi Kube i Katara, navodi WP.

„Grijeh“ Garya Cohna leži u njegovoj „neodanosti“ predsjedniku zbog kritike Trumpove reakcije na nasilne događaje u Charlottesvilleu, 12. kolovoza.

WP također piše kako pojedini Trumpovi prijatelji smatraju neizbježnim i sukob predsjednika sa šefom administracije Bijele kuće, generalom Johnom Kellyjem.

Izvor WP-a navodi kako je Trump u teškoj situaciji i da mu se ne sviđa kako se prema njemu odnose mediji ali i dio njegovih suradnika.

Treba podsjetiti kako je predsjednik Trump već ranije smjenio glasnogovornika Seana Spicera, šefa osoblja Bijele kuće Reincea Priebusa, direktora za komunikacije Anthonya Scaramuccija, a prije dva tjedna i svog strateškog savjetnika Stephena Bannona.





 

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like