Xi Jinping upozorio one „koji žele porobiti Kinu“ da će“ razbiti glavu“

U Kini se svečano obilježava 100. godišnjica osnutka kineske Komunističke partije. Središnja proslava održana je na trgu Tiananmen u Pekingu, gdje se okupilo više od 30 tisuća ljudi, navodi agencija Xinhua.

Kineski predsjednik i glavni tajnik kineske KP Xi Jinping održao je svečani govor.

“Sto godina je cijela borba kineske komunističke partije, koja se okupljala i vodila kineski narod, bila usmjerena na postizanje jednog cilja – velikog preporoda kineske nacije”, rekao je u svom govoru.

Prema njegovim riječima, prvi kineski komunisti formirali su veliki duh privrženost istini i idealima, pridržavanja izvornog cilja i ispunjenje zadane misije spremnosti na žrtvu i herojsku borbu za ispunjenje očekivanja ljudi.

Uz to, kineski čelnik najavio je potrebu da Narodnooslobodilačku vojsku Kine (PLA) pretvori u jednu od najjačih vojski na svijetu radi zaštite nacionalnih interesa Kine.

„PLA mora postati oružana sila svjetske klase s još većim sposobnostima kako bi mogla pouzdano zaštititi suverenitet, sigurnost i razvojne interese zemlje. Učeći iz prošlosti i štiteći našu budućnost, nužno je ubrzati modernizaciju nacionalne obrambene i vojne snage. Jaka zemlja treba imati jaku vojsku, samo su snažne oružane snage sposobne osigurati nacionalnu sigurnost ”, rekao je šef kineske države, koji je ujedno i predsjednik Središnjeg vojnog povjerenstva te zemlje.
Što se tiče zanimljivih izjava usmjerenih prema van, izdvajamo oštre riječi Xi Jinpinga prema kojima će kineski narod “razbiti glavu” bilo kojim vanjskim silama koje ih pokušaju porobiti.

“Kinezi se zalažu za pravdu, ne boje se nasilja, naša nacija ima snažan osjećaj nacionalnog ponosa i povjerenja. Kineski narod nikada nije ponižavao, ugnjetavao ili vladao nad drugim narodima. To nije bilo u prošlosti, nije sada niti će ikada biti”, napomenuo je šef države.

Prema njegovim riječima, kineski narod ne prihvaća pokušaje vanjskih sila da ih maltretiraju, tlače i porobljavaju.

“A onaj tko odluči probati, udarit će u 1,4 milijarde željeznog zida od mesa i krvi kineskog naroda i razbiti vlastitu glavu”, upozorio je Xi Jinping.

 

Komentari

komentar
You may also like