Zajedničke protuterorističke vježbe Kine, Rusije, Indije i Pakistana zbog stanja u Afganistanu

Fokus protuterorističkim vježbi Mirovne misije 2021. Šangajske organizacije za suradnju (SCO) su prijetnje koje dolaze iz Afganistana, a snage sigurnosnog bloka spremne su ih odbiti, rekao je danas zapovjednik Središnjeg vojnog okruga Rusije general-pukovnik Aleksandar Lapin, piše Sputnik.

Zapovjednik Središnjeg vojnog okruga nadzirao je protuterorističke vježbe SOC-ove Mirovne misije 2021. koje su se odvijale na poligonu Donguz u Orenburškoj oblasti na Uralu. “Cilj vježbi je odbijanje prijetnji zbog eskalacije napetosti u Srednjoj Azije uzrokovanom terorističkim operacijama koje prvenstveno dolaze iz Afganistana”, naglasio je zapovjednik. “Učinkoviti sustav zapovijedanja i kontrole koalicijskih snaga koji je uspostavljen pomogao je uspješno izvršiti sve zadaće i pokazati visoku razinu vještina na bojnom polju. Rezultati praktične faze vježbe svjedoče o potpunoj spremnosti multinacionalnih snaga za zajedničko djelovanje protiv zabranjenih oružanih skupina i odbijanje terorističkih prijetnji. Vojna koalicija uspješno je izvršila sve zadatke i demonstrirala borbenu spremnosti”, istaknuo je ruski general.

U aktivnoj fazi vježbe sudjelovalo je preko 5000 vojnika uz 1200 oružanih sustava i uz opremu iz vojnih kontingenata devet zemalja”, rekao je zapovjednik Središnjeg vojnog okruga Rusije. Vježbe su okupile vojnike iz Rusije, Indije, Kazahstana, Kirgistana, Kine, Pakistana, Tadžikistana, Uzbekistana i Bjelorusije.

Komentari

komentar

You may also like