Zaoštravanje twitter-diplomacije: Ankara odgovorila na Trumpovu prijetnju „ekonomskim opustošenjem“ Turske

Glasnogovornik turskog predsjednika Ibrahim Kalin, u ponedjeljak, 14. siječnja, izjavio je kako službena Ankara od SAD-a očekuje „uvažavanje strateškog partnerstva“ između dviju zemalja. Ova je izjava, objavljena u ime turskog predsjednika Erdogana, uslijedila ubrzo nakon tvita američkog predsjednika Donalda Trumpa u kojem on navodi kako će „ekonomski opustošiti Tursku ukoliko ona napadne na (sirijske) Kurde“, objavio je Reuters.

“Gospodine Donald Trump, teroristi ne mogu biti partneri ili saveznici SAD-a. Turska očekuje od SAD-a ispunjenje obveza koje proizlaze iz strateškog partnerstva između naših država. Propaganda terorizma ne smije nanositi štetu tursko-američkim odnosima“, navedeno je u Kalinovom komentaru ispod Trumpove tvit objave.

Pritom je Kalin „fatalnom greškom“ nazvao izjadnačavanje terorista iz u Turskoj zabranjene Radničke stranke Kurdistana s etničkim Kurdima, u tom smislu i u Siriji. „Turska vodi borbu protiv terorista, a ne Kurda. Ankara je spremna stanovnike Sirije zaštititi od terorista, između ostalog i etničke Kurde“, napisao je Ibrahim Kalin.

Trump zaprijetio uništenjem turske ekonomije

 





Komentari

komentar

0 komentara

You may also like