Zapadni dužnosnik: Prerano je govoriti da je ukrajinsko napredovanje zapravo prekretnica u ratu

Prerano je govoriti o tome jesu li nedavna napredovanja ukrajinske vojske na istoku zemlje prekretnica u ratu, rekao je zapadni dužnosnik.

“Prerano je reći je li ovo prekretnica u ratu, ali to je trenutak koji ima određenu moć u smislu psihologije”, rekao je dužnosnik novinarima pod uvjetom da ostane anoniman, prenosi Al Jazeera.

“U tijeku je rasprava o prirodi ruskog povlačenja, međutim, vjerojatno je da je u strogo vojnom smislu ovo bilo povlačenje koje je naredio i odobrio Glavni stožer, a ne potpuni kolaps organizacije”. Otkako je Moskva u subotu napustila svoje obrambene pozicije u sjeveroistočnoj Ukrajini, ukrajinske trupe ponovno su zauzele desetke gradova u zapanjujućoj promjeni zamaha na bojnom polju. “Očigledno, ukrajinski napredak izgleda stvarno dramatično. Riječ je o ogromnom području teritorija. Ali moramo uzeti u obzir da su Rusi donijeli neke dobre odluke u smislu skraćivanja svojih linija i povećanja obrambenosti te pametnog žrtvovanja teritorija”, rekao je dužnosnik, dodajući da ne očekuje da će Rusija odmah pokušati vratiti izgubljeni teritorij.

Komentari

komentar

You may also like