Zapovjednik iranske vojske: zajedno s Turskom borit ćemo se protiv terorizma

Ankara i Teheran objavili su zajednički stav, kako će referendum o nezavisnosti Iračkog Kurdistana isprovocirati porast napetosti u regiji.

Turski medij Posta objavio je 17. kolovoza kako su Turska i Iran postigli sporazum o razmjeni obavještajnih podataka i suradnji u borbi protiv terorizma. O tome je priopćio zapovjednik glavnog stožera iranskih oružanih snaga, general Mohammad Hosein Bagheri.

„Mi smo se dogovorili o razmjeni obavještajnih podataka i razmotrili pitanja osiguranja zaštite zajedničke granice“, izjavio je iranski general, dodavši, kako je moguć posjet turskog predsjednika Erdogana Iranu. Naime, iranski general nakratko se susreo i s turskim vođom u glavnom gradu Ankari.

Nakon pregovora Ankara i Teheran su objavili zajednički stav o tome, kako će referendum o nezavisnosti Iračkog Kurdistana, koji se može održati 25. rujna,  isprovocirati porast napetosti u regiji. „Iran i Turska dijele isti pogled o odluci (vlade Iračkog Kurdistana) za provedbu referenduma“, izjavio je general Bagheri nakon susreta s predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Komentari

komentar
0 komentara

You may also like