Završen prvi krug pregovora između Rusije i Ukrajine nakon pet sati

Završen je prvi krug pregovora ukrajinskog i ruskog izaslanstva na granici s Bjelorusijom, piše Al Jazeera. Ishod pregovora nije javno objavljen. Razgovori su trajali skoro pet sati i dva puta su prekinuti. Šef ruskog izaslanstva Vladimir Medinski rekao je da su se dvije strane “suglasile nastaviti pregovore”.

Glavna svrha razgovora bila je rasprava o prekidu vatre u Ukrajini, rekao je Mihajlo Podoljak, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog. Dvije strane identificirale su niz prioritetnih tema oko kojih su “iznesena određena rješenja”, dodao je. Dvije delegacije pronašle su točke o kojima bi se mogla postići zajednička stajališta, potvrdio je za RT Vladimir Medinski, pomoćnik ruskog predsjednika Vladimira Putina. Ruski dužnosnici rekli su da je sastanak završio u ranim večernjim satima i da se dotična izaslanstva vraćaju u svoje glavne gradove kako bi razgovarali o pregovorima.

Sljedeća runda pregovora će se održati na granici između Bjelorusije i Poljske u narednim danima, rekao je Medinski. Ukrajinsko izaslanstvo predvodio je ministar obrane Aleksej Reznikov. Zelenski je u nedjelju rekao da zapravo ne vjeruje da će pregovori uspjeti, ali misli da su ipak “šansa, koliko god bila mala, za deeskalaciju krize”.

Komentari

komentar

You may also like