Zbog Afganistana, stanje kriminaliteta u Rusiji može se pogoršati. Što je s EU?

Stanje kriminaliteta u Ruskoj Federaciji moglo bi se na jesen zakomplicirati zbog stanja u Afganistanu i priljeva ilegalnih imigranata kroz zemlje ZND-a (Zajednica Neovisnih Država – članice bivšeg SSSR-a), izjavio je za RIA Novosti Jurij Ždanov, predsjednik ruske Međunarodne policijske udruge. 

“Postoje razne terorističke ćelije zabranjene u Rusiji u državama uz Afganistan. Kroz njih može proći niz ilegalnih imigranata povezanih ne samo s kriminalcima, već i s teroristima”, kazao je Ždanov, ukazavši kako je sada velika pozornost usmjerena na Uzbekistan i Tadžikistan.

“Već na jesen u Rusiji ćemo moći vidjeti komplikaciju stanja kriminaliteta. Zajedno s izbjeglicama i migrantima k nama mogu doći i kriminalci. Očigledno, ovim se pitanjem treba pomno pozabaviti”, napomenuo je Ždanov.

Ovakve prosudbe morale bi se ticati i Europske unije, koja se upravo priprema za pojačan prihvat afganistanskih izbjeglica. S druge strane Turska o afganistanskim izbjeglicama ne želi niti čuti, smatrajući ih dodatnom prijetnjom svojoj nacionalnoj sigurnosti zbog čega ubrzano gradi veliki zid na svojoj granici s Iranom i Irakom, a istodobno njezin predsjednik Recep Tayyip Erdgan otvoreno iskazuje kako njegova zemlja neće biti afganistanski izbjeglički hub za Europu.

O tom smo nadolazećem problemu nedavno pisali u našoj analizi pod nazivom „Kao „guske u magli“ srljamo u afganistanski kaos koji će se preliti u EU“ koju možete pročitati ovdje.

TOP TEMA: Z. Meter: Kao „guske u magli“ srljamo u afganistanski kaos koji će se preliti u EU
Komentari

komentar

You may also like