Zbog eksplozije izraelske tvornice raketa Iran „trlja ruke“

Svi se još sjećamo nedavne sabotaže i incidenta u iranskom nuklearnom postrojenju u gradu Natanzu, eksplozije i posljedičnog nestanka električne energije zbog čega je došlo do uništenja određenog broja centirifuga, za koju je Teheran promptno optužio Izrael i u kojem su mu mišljenju pomogli i pojedini američki mediji, poput New York Timsa. Naknadno je Teheran kao krivca i izvršitelja te sabotaže identificirao  izvjesnog svog državljanina koji je odmah nakon sabotaže napustio zemlju (o tome smo također pisali na ovom portalu).

Međutim, prekjučer se u Izraelu dogodio ozbiljan incident, kao naručen za iransku zadovoljštinu.

Naime, tijekom rutinskih testiranja u tvornici naprednog oružja izraelske obrambene tvrtke Tomer, gdje se razvijaju raketni motori i različite vrste projektila, u utorak, 20. travnja, došlo je do eksplozije. Ta je obrambena tvrtka poznata i kao proizvođač proturaketnog sustava Arrow 4. Njezini se pogoni nalaze u Ramli, u središtu Izraela, u blizini nastanjenih područja. Lokalno stanovništvo  je potvrdilo da su se čule eksplozije i da se iz tvornice vidio dim u obliku gljive.

 

Do sinoć nije bilo službenih komentara predstavnika izraelskih vlasti o onome što se dogodilo.





Iranski državni mediji jučer su ovu nesreću popratili s velikim oduševljenjem, o čemu izvješćuju i pojedini izraelski mediji (Jerusalem Post).

Zbog spomenutog incidenta u Natanzu, ovaj izraelski se dogodio u vrlo nezgodnom trenutku, a neki proiranski glasovi na internetu otvoreno izražavaju zadovoljstvo u vezi s nesrećom na teritoriju geopolitičkog neprijatelja Islamske Republike. Neki su čak požurili s dalekosežnim zaključcima da su se Iranci osvetili Izraelcima zbog spomenute eksplozije u Natanzu.

 





Komentari

komentar

You may also like