Zbog napada iz Nagorno Karabaha Iran obznanio „crvenu liniju“

U sinoćnjoj izvanrednoj izjavi, glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Said Hatibzade osudio je nanošenje nekoliko raketnih napada na iranski pogranični teritorij iz ratom zahvaćene zone Nagorno Karanaha. Ti su incidenti nedopustivi i Teheran će biti primoran poduzeti sve nužne mjere za zaštitu svoga teritorija, kazao je Hatibzade, čije je riječi prenijela IRNA.

„Na žalost, tijekom cijelog dana (15. listopada) stizale su zabrinjavajuće vijesti o tome, što je potpuno neprihvatljivo“, kazao je glasnogovornik iranskog MVP i dodao, kako je „potpora sigurnosti i miru iranskih građana koji žive u pograničnim zonama crvena linija naše vojske, i u slučaju ponovnih gađanja Islamska Republika Iran neće ostati ravnodušna“.

Podsjećamo: Azerbajdžan se već ranije tijekom ovoga mjeseca ispričao Iranu zbog pada topničkih granata na njegov teritorij, a što je potvrdio iranski general Qassem Rezai. Predstavnici dviju zemalja o tom su problemu razgovarali i na susretu održanom na međudržavnoj granici. Iranski ministar obrane Amir Hatami još je 6. listopada izjavio o nedopustivosti takvih napada na Iran.

Iran je jedina država koja ima neposrednu granicu sa sve tri strane u karabahskom sukobu: Armenijom, Azerbajdžanom i Nagorno Karabahom.

 
Komentari

komentar

loading...

You may also like