Zelenski kaže da su zauzeli nekoliko mjesta blizu Harkova

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je jučer u kasnonoćnom obraćanju da su kijevske snage ponovno zauzele nekoliko mjesta u regiji Harkov na sjeveroistoku Ukrajine od ruskih trupa, ne navodeći nikakve pojedinosti.

“Ovaj tjedan imamo dobre vijesti iz regije Harkov”, rekao je Zelenski u redovitom večernjem obraćanju emitiranom na društvenim mrežama. Odbijajući ih imenovati, govorio je o “lokalitetima u koje se vratila ukrajinska zastava”, prenosi AFP. Promatrači su posljednjih dana izvijestili o navodnom proboju ukrajinskih snaga u regiji Harkova, a ta se informacija nije mogla provjeriti iz neovisnog izvora.

Ukrajina od prošlog tjedna vodi protuofenzivu na jugu svog teritorija, za koju također tvrdi da postiže uspjehe, dok Moskva kaže da nanosi velike gubitke svom protivniku i da je protuofenziva Ukrajine zasad neuspješna. Područje Harkova djelomično je okupirala ruska vojska na samom početku rata. Istoimeni grad, drugi po veličini u Ukrajini, redovito je na meti bombardiranja.

Komentari

komentar

You may also like