Zelenski o temeljno drukčijem pristupu Moskve pregovorima: Više ne postavlja samo ultimatume

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je u subotu, na konferenciji za novinare u Kijevu, govorio o “temeljno drukčijem pristupu” pregovorima Moskve, koja je ranije samo “postavljala ultimatume” u razgovorima s Ukrajincima.

Upitan o izjavama ruskog predsjednika Vladimira Putina u petak, koji je spomenuo “napredak” u rusko-ukrajinskim pregovorima, Zelenski je rekao da je “zadovoljan što ima neki signal iz Rusije”.

Tijekom zadnjih pregovora, “počeli smo razgovarati”, a Moskva “više ne postavlja samo ultimatume”, što predstavlja “temeljno drugačiji pristup”, dodao je Zelenski.

Prema njegovim riječima, Ukrajina se zadnje dvije godine obraćala Moskvi “više od deset puta”, “a da nikada nije čula da bi se pregovori mogli održati”.

Održana su tri kruga pregovora na razini izaslanstava, prvi na ukrajinsko-bjeloruskoj granici, a sljedeća dva na poljsko-bjeloruskoj granici.

Ti se pregovori nastavljaju putem videokonferencije, rekao je u subotu glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, odbivši dati više detalja.





Komentari

komentar

You may also like