Zelenski: “Trpimo strašne gubitke. Hitno nam treba proturaketno oružje”

Ukrajinska vojska trpi velike gubitke u borbama s ruskim postrojbama u istočnom gradu Sjeverodonjecku i u regiji Harkov i treba joj proturaketno oružje, rekao je sinoć ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, prenosi Reuters.

U svom kasnonoćnom javljanju Zelenskij je istaknuo da je Ukrajini suvremeno proturaketno naoružanje potrebno sada. Poručio je da nema opravdanja da zemlje partneri odgađaju isporuke oružja. Neke ruske rakete izmiču obrani i uzrokuju žrtve, rekao je Zelenski.

“Najžešće se bitke, kao i do sada, vode u Sjeverodonjecku i obližnjim gradovima i naseljima. Gubici su, nažalost, bolni”, istaknuo je i dodao: “No, moramo biti jaki, to je iznimno važno za Donbas. Što više gubitaka neprijatelj ondje pretrpi, manje će snage imati za nastavak agresije”.

Ukrajina bilježi “bolne gubitke” i u regiji Harkov istočno od Kijeva, gdje Rusija pokušava ojačati položaje nakon što je nedavno potisnuta, rekao je također Zelenski. “Na tom se području borbe nastavljaju i mi se moramo nastaviti boriti, moramo se žestoko boriti”, naglasio je ukrajinski predsjednik.

Komentari

komentar





You may also like