Zlo se proždire samo: Britanski komentator: LAŽU NAS O ALEPPU! O DOGAĐAJIMA IZVJEŠĆUJU IZ LONDONA!

Kako u današnjim turbulentnim globalnim vremenima funkcionira negdašnja uzor demokracija i isto takvo novinarstvo u Velikoj Britaniji (i općenito na Zapadu), kada je riječ o globalno poznatim medijima s velikom tradicijom, dobro je znano. Na djelu je, na žalost, otvorena sprega najviših političkih i državnih struktura i medijskih vlasnika, a istina se jednostavno podređuje njihovim interesima. A kako po te iste političare stanje na terenu postaje sve teže, tako se sve više sapliću o vlastite mreže laži i obmana u koje vjeruje sve manji broj ljudi.

Najbolji primjer prljave političko-medijske kampanje unutar isto takvog propagandnog rata koji može dovesti do nesagledivih posljedica (i za koje njegove protagoniste i nije previše briga) dao je jučer komentator on line izdanja The Daily Maila Peter Hitchens, osvrćući se na dezinformacije koje britanski mediji plasiraju u javnost u svezi stanja u sirijskom Aleppu (originalni tekst možete pročitati ovdje.

Tako Peter Hitchens navodi, kako praktički sve što govore britanski mediji o stanju u Aleppu u posljednje vrijeme, nije provjereno i nije potvrđeno činjenicama.

„Posljednjih nekoliko dana obasipali su nas blistavim reportažama o događajima u istočnom Aleppu, koje su pripremili ljudi iz Beiruta, udaljenog 180 milja od sirijskog grada (iz druge države) ili čak iz Londona, koji se nalazi 2105 milja (iz drugog svijeta). U njima nam tumače kako su tamo (u Aleppu, op. GN.) ubijali žene i djecu, a ljude na živo palili“, navodi britanski komentator.

Izvori takvih informacija bili su neki „aktivisti“ ali do sada nije jasno tko su oni. „Koliko je meni poznato, prošlog tjedna u istočnom Aleppu nije bilo ni jednog zapadnog službenog novinara. Ni jednog“, navodi Peter Hitchens. Istodobno većina britanskih medija pripadnike „Al-Qaide“ skromno naziva „pobunjenicima“, a bivši premijer David Cameron naziva ih „umjerenom“ oporbom. Razloge takvog ponašanja medija sve je teže razumjeti ili opravdati. Ukoliko bi se ti „pobunjenici“ našli u bilo kojoj drugoj točci svijeta – tako i u Velikoj Britaniji, mediji bi ih nazivali „ekstremistima“, „džihadistima“, „teroristima“ i „fanaticima“, navodi komentator The Daily Maila.

Dovoljno se prisjetiti Abu Sakkara (jednog od čelnika tzv. Slobodne sirijske vojske, op. GN.), koji je pred kamerom izrezao i pojeo srce ubijenog vojnika. (Geopolitika.news tu bi dodala i primjer članova radikalne organizacije „Harakat Nur al-Din al-Zenki“, koju je Washington proglašavao „umjerenom oporbom“ i pružao joj pomoć sve do neugodnog ljetošnjeg trenutka, kada su njezini razulareni „umjerenjaci“ pred kamerama odrezali glavu 12-ogodišnjem palestinskom dječaku u Aleppu, a sam čin objavili na You Tubeu).





Peter Hitchens ranije je puno putovao po komunističkim zemljama i više od svega mrzi to, što je „svaka službena izjava bila laž“. Tada je BBC bio dah svježeg zraka. Međutim, sada „lažna priopćenja podupirana od strane države“, rasprostranjuju se i u britanskim medijima, i u tom istom BBC-iju. Hitchens dalje kaže kako on želi glasno govoriti o istini, koliko god može, jer svi ostali šute.

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like