Ukrajinski vojnici započeli obuku na američkom teritoriju kako bi koristili sustav Patriot

“Trening je počeo,” rekao je sinoć glasnogovornik Pentagona Pat Ryder. “Ukrajinske su trupe stigle u bazu Fort Sill i započele su s obukom”, tvrdi.

Bidenova administracija Ukrajini će poslati jedan proturaketni sustav zemlja-zrak Patriot koji će biti isporučen nakon završetka obuke. Otprilike 90-100 ukrajinskih vojnika bit će obučeno tijekom sljedećih nekoliko mjeseci kako bi upravljali i održavali raketni sustav, rekao je Ryder, prenosi AP. Njemačka i Nizozemska su također obećale Ukrajini poslati isti obrambeni sustav. Zapadni podupiratelji vlade u Kijevu usmjerili su svoju vojnu pomoć na protuzračnu obranu posljednjih mjeseci zbog ruskih raketnih napada na ukrajinsku energetsku infrastrukturu.

Odluka Pentagona da obučava ukrajinske snage u Fort Sillu pokazuje “de facto sudjelovanje” SAD-a u sukobu u ime Kijeva, rekao je ranije ovog mjeseca ruski veleposlanik Anatolij Antonov, prenosi Sputnik. Američke snage također su pokrenule vojnu obuku za ukrajinske vojnike u Njemačkoj, za koju se kaže da uključuje i praksu na terenu i u učionici.

Ukrajinci idući tjedan u SAD-u počinju s obukom za sustave „Patriot“

Komentari

komentar





You may also like