Biden siguran nakon sudara privatnog automobila s automobilom iz njegove pratnje

Američki predsjednik Joe Biden bio je na sigurnom u nedjelju navečer nakon što se automobil sudario s terencem iz povorke predsjednikovog osiguranja, izjavio je izvor za britansku agenciju Reuters.

Biden i prva dama Jill Biden upravo su napustili njegov izborni stožer kada je došlo do sudara. Jill Biden također je bila sigurna nakon incidenta, rekao je svjedok.

Bidenovi su izašli iz sjedišta Biden-Harris 2024 u kišovitom središtu Wilmingtona u 20:07. (0107 GMT) nakon što je večerao s članovima svog tima za reizbor u vrijeme incidenta, navodi se u izvješću novinarske skupine Bijele kuće.

Nekoliko trenutaka nakon što je Biden odgovorio na pitanje novinara, srebrna limuzina s tablicama Delawarea udarila je u nešto što je izgledalo kao terensko vozilo koje je štitilo kolonu vozila na raskrižju preko puta ulaza u predizborni stožer, navodi se u izvješću.

Televizijska snimka pokazala je kako agenti tajne službe prate Bidena do njegovog automobila nakon udara.

Srebrni Sedan, koji je pretrpio štetu na braniku, brzo su okružili službenici osiguranja nakon što se zaustavio. Agenti su stjerali automobil u kut i potegnuli oružje na vozača, koji je podigao ruke.





Bidenovi su se nakon incidenta sigurno vratili u svoj dom u Wilmingtonu, kazao je svjedok.

Komentari

komentar





You may also like