Hillary Clinton savjetuje Europi ograničiti dolazak migranata jer je ona „već dala svoj doprinos“

Bivša (a moguće i buduća) kandidatkinja Demokratske stranke za predsjednicu SAD-a Hillary Clinton, izjavila je u intervjuu za britanski The Guardian, kako bi zbog borbe s rastućim desnim populizmom europske zemlje trebale ograničiti priljev migranata.

„Mislim da Europa mora riješiti problem migracija jer to rasplamsava vatru“, kazala je bivša američka državna tajnica i dodala, kako je ogromni priljev izbjeglica izazvao nezadovoljstvo birača i postao jedan od razloga pobjede Donalda Trumpa u SAD-u, kao i izlaska Velike Britanije iz Europske unije. Migrante su iskoristili kao sredstvo za postizanje svojih političkih ciljeva i kao simbol pogrešnih vladinih politika.

„Ja sam zadivljena vrlo poštenim i humanim načelima, kojima se rukovode, prije svega, takvi lideri, poput Angele Merkel, ali mislim kako treba reći – Europa je već dala svoj doprinos“, kazala je Clinton i dodala, kako europljani sada moraju izjaviti da više nisu u mogućnosti nastaviti davati utočište izbjeglicama. „Ukoliko mi ne rješimo problem migracije, ona će i dalje destabilizirati političko stanje“, smatra Hillary Clinton.

 

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like