Peskov: Rat s Rusijom u širem kontekstu je dugotrajan

U srijedu, 29. ožujka, na redovitoj medijskoj konferenciji, glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov osvrnuo se na trenutačno stanje u Rusiji u kontekstu vanjske politike i pritisaka koji se na nju vrše od strane združenog Zapada, i u kontekstu ukrajinskog rata.

Kako prenosi ruska agencija TASS, Peskov je kazao kako je borba Rusije sa Zapadom dugotrajan rat u širem smislu te riječi, ali nije odgovorio na pitanje koliko će trajati specijalna vojna operacija (SVO) u Ukrajini i hoće li završiti ove godine.

“Ako mislite na rat u širem kontekstu, ovo je sukob s neprijateljskim državama, ovo je hibridni rat koji su oni pokrenuli protiv naše zemlje. To je za dugo vremena. A ovdje nam treba čvrstina, samopouzdanje, svrhovitost, jedinstvo oko predsjednika. Više smo puta kazali kako se ciljevi Rusije mogu ostvariti na razne načine – to su političko-diplomatski ili, ako su političko-diplomatski trenutačno nemogući, a u slučaju Ukrajine su na našu žalost nemogući, vojnim putom, odnosno specijalnim vojnim operacijama.”

“Za Rusiju je najvažnije da su ispunjeni njezini zahtjevi: osigurana je sigurnost ljudi u novim regijama Ruske Federacije i osigurana je sigurnost zemlje u cjelini”, kazao je Peskov.

Što se tiče vremena trajanja SVO, takve procjene “vjerojatno bi već trebali dati stručnjaci koji su angažirani u posebnoj vojnoj operaciji u našoj zemlji” – a to je ministarstvo obrane, kazao je glasnogovornik Kremlja.

Istodobno je naglasio kako je većina Rusa uvjerena da ciljevi SVO moraju biti i da će biti postignuti.





Komentari

komentar

You may also like