Poljsko MVP opovrgnulo razgovor Varšave i Berlina o falsificiranju dokaza trovanja Navalnog

Nakon što je prošloga tjedna bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko objavio kako su bjeloruske službe snimile službeni telefonski razgovor na relaciji Berlin-Varšava, u kojemu se navodno govori kako su dokazi o trovanju ruskog oporbenog aktivista Alekseja Navalnog „falsificirani“, danas je tu vijest opovrgnulo poljsko Ministarstvo vanjskih poslova.

„Odbacujemo bjeloruska priopćenja o održanom telefonskom razgovoru na relaciji VaršavaBerlin, u kojemu su, navodno, vlade dviju država morale priznati kako nikakvoga trovanja Alekseja Navalnog nije bilo“, objavila je služba za odnose s javnošću poljskog MVP za agenciju RIA.

Podsjećamo: aktualni bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko, čiju pobjedu na izborima 9. kolovoza ne priznaje tamošnja oporba niti Zapad, izjavio je kako snimku razgovora između Berlina i Varšave namjerava predati ruskim tajnim službama. Bjeloruska televizija ONT u petak je objavila navodnu audio-snimku spomenutog razgovora, na kojoj se govori kako potvrde „o trovanju“ nisu tako važne, i da su u ratu „sve metode dobre“.

 

Komentari

komentar
You may also like