Rusija spriječila ukrajinski “teroristički” napad na Sevastopolj na Krimu

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da su njegove snage spriječile Ukrajinu u napadu na crnomorsku luku Sevastopolj u nedjelju, uništivši sedam zračnih i dva podvodna drona, prenosi Reuters.

“Jutros je spriječen pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad sa sedam bespilotnih letjelica i dvije bespilotne podvodne letjelice na objekte na području poluotoka Krima u blizini grada Sevastopolja”, objavilo je ministarstvo na Telegramu. Nema ozlijeđenih niti materijalne štete, dodaje se.

Navodi se da su dvije bespilotne letjelice oborene iznad Crnog mora na velikoj udaljenosti od obale, dok su ostalih pet presrele ruske snage za elektroničko ratovanje. Dvije bespilotne letjelice, odnosno dronovi koji su uništeni u napadu otkriveni su u sjevernom dijelu Crnog mora, priopćilo je ministarstvo.

Ranije je Mihail Razvožajev, proruski guverner Sevastopolja, objavio u aplikaciji Telegram da su napadi bili iznad luke Sevastopolj i gradskih četvrti Balaklava i Hersones.

Pomorski promet, uključujući putničke trajekte, obustavljen je na nekoliko sati rano u nedjelju, objavile su gradske prometne vlasti.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješća.





Iz Ukrajine nije bilo izravnih komentara o napadu na Sevastopolj, luku na Krimskom poluotoku, koju je Rusija anektirala od Ukrajine 2014. godine.

Ukrajina gotovo nikada javno ne preuzima odgovornost za napade unutar Rusije ili na teritorij pod ruskom kontrolom u Ukrajini, ali je posljednjih mjeseci ponavljala da uništavanje ruske vojne infrastrukture pomaže protuofenzivi Kijeva.

Mag. B. Rukavina: POLUOTOK KRIM – geopolitički i geostrateški osvrt na povijest, sadašnjost i budućnost





 

Komentari

komentar

You may also like