22 američka vojnika ozlijeđena su u helikopterskoj nesreći u Siriji

Dvadeset i dva pripadnika američke vojske ozlijeđena su u nedjelju u sjeveroistočnoj Siriji u “nesreći” helikoptera, objavili su jučer američki vojni dužnosnici, a prenosi tamošnji medij ABC News.

“Uzrok incidenta se istražuje, iako nema izvješća o neprijateljskoj vatri”, priopćilo je Središnje zapovjedništvo SAD- a .

Pripadnici službe imali su “različite stupnjeve” ozljeda, rekli su dužnosnici. Deset ih je evakuirano u zdravstvene ustanove izvan regije, navodi se u priopćenju.

Isti medij navodi i kako su američki vojni dužnosnici u travnju naredili 24-satnu obustavu svih zrakoplovnih letova u SAD-u nakon dva smrtonosna sudara helikoptera u zraku unutar 30 dana.

Dva helikoptera Apache srušila su se u travnju na Aljasci, pri čemu su poginula tri vojnika, a još jedan je ozlijeđen.

Na drugom mjestu, dva helikoptera HH-60 Blackhawk sudarila su se krajem ožujka u blizini Fort Campbella, Kentucky, kada je poginulo devet vojnih vojnika.





“Sigurnost naših pilota naš je glavni prioritet, a ova obustava važan je korak kako bismo bili sigurni da činimo sve što je moguće kako bismo spriječili nesreće i zaštitili naše osoblje”, kazao je načelnik stožera kopnene vojske general James McConville, zaključuje tekst američki ABC News.

 

Komentari

komentar





You may also like