Tvrtke iz SAD-a Trumpu poslale pismo za odustajanje od novih carina protiv Kine

Više od 200 američkih proizvođača obuće potpisalo je zajedničko pismo, upućeno predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu, u kojem ga se poziva na odustajanje od primjene novih carina protiv NR Kine, koje bi trebale stupiti na snagu s 1. rujnom i 1. prosincem ove godine.

Udruga američkih distributera FDRA priopćila je o slanju pisma predsjedniku Trumpu, a među potpisnicima su i najjači američki i svjetski brendovi: Adidas, Foot Locker, Nike, Puma, Skechers, Under Armour i čitav niz drugih proizvođača obuće i sportske opreme. U pismu se upozorava na negativne posljedice novih američkih carina protiv Kine.

Predstavnici američkih proizvođača u pismu navode kako se pri porastu uvoznih troškova na proizvode njihovo povećanje „praktički istoga trena“ prenosi na potrošače.





Prema mišljenju potpisnika pisma, „nema sumnje kako carine djeluju kao prikriveni porez, kojega plaćaju američke fizičke osobe i domaćinstva“. Prema ocjeni FDRA, planirano povećanje carina za 15% dovest će do dodatnih godišnjih troškova za Amerikance u visini od 4 milijarde dolara.

Podsjećamo kako su se američke tvrtke i proizvođači obuće već i u svibnju ove godine obratile predsjedniku Trumpu s istom molbom i s upozorenjima na slične posljedice. O tome je Geopolitika News tada izvijestila u sklopu naše šire nalize, koju možete pročitati na linku ispod teksta.

Zoran Meter: U američko-kineski trgovinski rat uključilo se i zrakoplovstvo!





 

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like