Lavrov: spremni smo prekinuti sve odnose s EU-om, ako uvedu sankcije

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov kazao je da je Rusija spremna prekinuti odnose s Europskom unijom, ako Bruxelles uvede nove sankcije.

Lavrov je odgovorio potvrdno na pitanje, o prekidanju odnosa u slučaju sankcija, u intervjuu za Youtube kanal Solovjev Line.

“U slučaju da vidimo, u nekim područjima, uvođenje sankcija koje bi predstavljalo rizik za našu ekonomiju, uključujući u najsenzitivnijim sferama”, pojasnio je Lavrov, prenosi RIA.

“Ne želimo se izolirati od svijeta, ali moramo biti spremni na to. Ako hoćeš mir, pripremi se za rat”, poručio je Lavrov.

Nedavno je Visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borell govorio o mogućim sankcijama EU-a zbog slučaja Navaljni, no one nisu vjerojatne pošto je za to potrebna jednoglasna podrška čelnika svih zemalja EU-a na Europskom vijeću.

“Ruske vlasti nisu htjele iskoristiti prigodu za konstruktivniji dijalog. To je žalosno i zbog toga moramo poduzeti daljnje korake. Zemlje članice će odlučiti o daljnjim mjerama i, da, one mogu uključivati sankcije”, napisao je Borrell na Twitteru.





Komentari

komentar

You may also like