Moskva odgovorila na Bidenove kritike o nesudjelovanju na klimatskom sastanku

Nakon što je Joe Biden sinoć kritizirao predsjednika Rusije i Kine jer nisu uživo stigli na klimatski sastanak COP26 u Glasgowu, stigao je odgovor iz Kremlja.

Ruski glasnogovornik Dmitrij Peskov je danas kazao kako će drugi sastanak između Bidena i Putina pružiti priliku za daljnju raspravu o pitanju klimatskih promjena. “Svakako ne umanjujemo važnost događaja u Glasgowu, ali rusko djelovanje je dosljedno, promišljeno i ozbiljno”, rekao je Peskov. Također je rekao da je Rusija zauzela “vrlo odgovoran” stav o klimatskim promjenama s dugoročnim planovima za smanjenje emisija i diverzifikaciju izvora energije.

Naime, Biden je zamjerio predsjedniku Kine i Rusije što nisu osobno prisustvovali, optužujući ih za nedostatak vodstva. “Doslovno, tundra gori. (Putin) ima ozbiljne, ozbiljne klimatske probleme, a on šuti u vezi ovog pitanja”, rekao je Biden.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da nisu gorjele samo ogromne ruske tundre nego i kalifornijske šume kao posljedica globalnog zatopljenja. Peskov je dodao: “Uvjeren sam da kada predsjednici idući puta razgovaraju, mislim da će predsjednik Putin imati izvrsnu priliku da predsjedniku Bidenu kaže što sve radimo u vezi klime”, prenosi Reuters.

Komentari

komentar





You may also like