Plaćenička skupina Wagner predala oružje ruskom ministarstvu obrane

Ruska plaćenička skupina Wagner predala je velike količine teškog naoružanja, vojne opreme i tisuće tona streljiva ruskom ministarstvu obrane.

Do danas je prebačeno više od 2000 komada opreme i naoružanja, uključujući stotine teških komada. To su tenkovi T-90, T-80 i T-72B3, višecjevni raketni sustavi Grad i Uragan, protuzračni raketni i topovski sustavi Pancir, samohodna topnička postrojenja 2S1 Gvozdika 122 mm, 2S3 Akacija 152 mm, 2S5 “Hijacint” 152 mm, 2S4 “Tulipan” 240 mm, haubice i protutenkovski topovi, minobacački sustavi, oklopni transporteri, kao i vozila i pješačko naoružanje.

Objavljena je i video snimka tog naoružanja: https://t.me/mod_russia/28296

Sva vojna oprema bit će servisirana i iskorištena, kazao je Konašenkov.

Čelnik  privatne vojne organizacije Wagner Jevgenij Prigožin pobunio se 24. lipnja protiv Moskve, a pobuna je završena već isti dan, u vrijeme kada su njegove snage bile na manje od 200 kilometara od Moskve. U završetku pobune posredovao je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko, a zauzvrat su Prigožin i njegovi borci dobili imunitet od kaznenog progona.

Nedavno se Prigožin sastao s Putinom, ali nije bilo službene objave o rezultatima sastanka. Možda je to upravo i ovo što je objavljeno u predmetnoj vijesti o predaji naoružanja?





Komentari

komentar

You may also like