Predsjednik ruskog parlamenta predložio prekid isporuke plina Europi na godinu dana

Odbijanje isporuke ruskog plina europskim zemljama ispravna je odluka koju treba donijeti u odnosu na sve neprijateljske države.

Ovo mišljenje iznio je 30. travnja predsjednik ruskog parlamenta (Državne dume) Vjačeslav Volodin na svom Telegram kanalu. Također je naglasio, kako kaže, neodgovornost zemalja EU koje naviku življenja na tuđi račun doživljavaju kao aksiom.

Volodin s tim u svezi smatra da bi Europska unija trebala pokušati živjeti bez Rusije barem godinu dana.

“EU je navikla živjeti na račun drugih: prvo na račun kolonija, sada ih Rusija mora grijati. A oni nam cinično govore: “Za sedam godina ćemo se odreći ruskog plina.” Imamo pravo odgovoriti: „Zašto bismo čekali? Ako odbijete strateške odnose, živite bez Rusije najmanje godinu dana”, napisao je predsjednik ruskog parlamenta.

Istodobno je naglasio kako se u pozadini “nepomirljivih” izjava europskih političara sve više država s Rusijom dogovara o plaćanju plina u rubljama.

Podsjećamo: u srijedu, 27. travnja, ruski plinski div Gazprom zaustavio je isporuke plina Poljskoj i Bugarskoj, nakon što su dvije zemlje odbile platiti isporuke plina u ruskoj nacionalnoj valuti.





 

Komentari

komentar





You may also like