Rusi raketama gađali Odesu. Uništen terminal s velikom količinom zapadnog oružja

Najmanje šest osoba je poginulo, a 18 ih je ozlijeđeno kada je više projektila pogodilo ukrajinski lučki grad Odesu, izjavio je u subotu viši savjetnik ukrajinskog predsjednika Andry Yermak, a prenosi turska agencija Anadolu. Među ubijenima je navodno i  tromjesečna beba.

Prema ukrajinskoj državnoj medijskoj agenciji Ukrinform, raketni napad izveo je ruski ratni brod u Kaspijskom moru.

Spomenuta turska agencija već je ranije izvijestila kako je rusko Ministarstvo obrane u subotu priopćilo da je logistički centar u blizini crnomorskog grada Odese pogođen ruskim “visoko preciznim” projektilima, uništivši veliku seriju oružja koje je Ukrajini isporučeno iz SAD-a i europskih zemalja.

“Danas poslijepodne su visokoprecizne rakete dugog dometa ruskih zračnih snaga onesposobile logistički terminal na vojnom aerodromu u blizini Odese, gdje je bila pohranjena velika serija stranog oružja primljenog iz SAD-a i europskih zemalja”, izjavio je Igor Konašenkov, glasnogovornik ruskog MO, a prenosi Anadolu.

Konašenkov je rekao da su 22 ukrajinska vojna objekta pogođena projektilima, uključujući ukrajinske vojne promatračke centre, utvrđene položaje, arsenale oružja, sustav protuzračne obrane, radijske postaje i ukrajinske vojne postrojbe.

Mihail Mizincev, ravnatelj Ruskog nacionalnog centra za upravljanje obranom, u priopćenju je kazao kako Kijev priprema provokaciju s ciljem  diskreditiranja ruske vojske u međunarodnoj zajednici, navodi dalje Anadolu.





Tvrdio je da su ukrajinske specijalne snage planirale provokaciju u luci Odesa koristeći otrovne kemikalije kako bi optužile ruske vojnike za navodni napad na civilnu infrastrukturu te da pripremaju i “još jedan lažni događaj” u Lisičansku (regija Donbas) zajedno s ukrajinskim obavještajnim službama i britanskim specijalnim službama, prenosi turski medij.

O tome danas izvješćuju i ruski državni mediji.

 





Komentari

komentar

You may also like