Rusija: Cilj nam je spriječiti veliki vojni sukob u svijetu

Unatoč naporima Zapada, oblikovanje temelja policentričnog svjetskog poretka dobiva na zamahu, izjavio je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Jevgenij Ivanov, izvještava TASS.

Rusija sada postavlja cilj spriječavanja vojnog sukoba velikih razmjera u svijetu i razrade novih pravila za miran suživot, kazao je Ivanov u ponedjeljak na sastanku komisije gornjeg doma za zaštitu državnog suvereniteta i sprječavanje uplitanja u ruske unutarnje poslove.

“Unatoč naporima sa Zapada, oblikovanje temelja policentričnog svjetskog poretka dobiva na zamahu. U tom kontekstu, nastojanja da se spriječi sukob velikih razmjera i razradi nova pravila mirnog postojanja utemeljena na poštivanju legitimnih interesa svih država, za nas postaju od prioritetnog značaja”, rekao je.

Trenutne političke razlike s Europom i SAD-om rezultat su zanemarivanja vitalnih interesa Rusije u posljednjih 30 godina, istaknuo je Ivanov. “Istodobno, već sada možemo sa sigurnošću reći da će razvoj događaja koji se odvija oko Ukrajine imati dubok utjecaj na ravnotežu snaga u svijetu”, naglasio je visoki diplomat.

 

Komentari

komentar





You may also like