Rusiju napao simultani val ukrajinskih dronova u više regija

Rusija je jutros pogođena napadima bespilotnih letjelica u nekoliko različitih regija, priopćilo je moskovsko ministarstvo obrane.

“U nedjelju ujutro oružane snage Ukrajine granatirale su područje središnje tržnice u Šebekinu”, rekao je Vjačeslav Gladkov, guverner ruske regije Belgorod koja graniči s Ukrajinom. “Prema preliminarnim informacijama, tri su žrtve – jedna žena zadobila je rane od gelera u predjelu vrata… Druga dva muškarca zadobila su rane od gelera u predjelu nogu”, rekao je, prenosi RIA.

Guverner regije Brjansk, također na granici, rekao je da je ukrajinsko granatiranje sela oštetilo kuće i dvije upravne zgrade, ali da nije bilo žrtava. Napadi su uslijedili nakon što su dužnosnici rekli da je pet dronova oboreno iznad regije Smolensk, zapadno od Moskve, dok je još jedna oborena iznad regije Krasnodar na obali Crnog mora.

Ujutro 1. listopada, zračna luka u Sočiju uvela je privremena ograničenja letova. Šest letova je preusmjereno na alternativne aerodrome”, priopćila je zračna luka u Sočiju. Krimski most, koji povezuje poluotok pod kontrolom Moskve s ruskim kopnom, također je nakratko zatvoren iz neobjavljenih razloga.

Telegram kanal Shot objavio je da je u napadu na Krasnodar korišten dron s fiksnim krilima Bayraktar turske proizvodnje

Komentari

komentar





You may also like