Tajvan prekida izvoz poluvodiča u Rusiju

Tajvan je u petak objavio kako se pridružuje međunarodnim sankcijama protiv Rusije. Danas je tamošnji glavni, a ujedno i najveći svjetski proizvođač čipova te najvrjednija azijska tvrtka Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), zaustavio isporuke svojih proizvoda u Rusiju. O tome izvješćuje Središnja  tajvanska novinska agencija (CNA), a vijest potvrđuje i Yahoo Finance pozivajući se na Reuters.

“TSMC je potpuno zaustavio isporuke Rusiji i njezinim dobavljačima, pažljivo proučivši sankcije kako bi osigurao njihovu punu usklađenost”, izvješćuje agencija i dodaje da je TSMC zaustavio proizvodnju poluvodiča marke Elbrus razvijenih u Rusiji.

Ranije je tajvansko Ministarstvo vanjskih poslova izjavilo da će se Taipei pridružiti međunarodnim gospodarskim sankcijama protiv Rusije u svezi stanja u Ukrajini i da će nastaviti blisko surađivati ​​sa Sjedinjenim Državama i drugim zemljama kako bi poduzeli odgovarajuće mjere, navodi ruska RIA Novosti.

Ova odluka tajvanske kompanije trebala bi biti udarac za razvoj ruske visoke tehnologije, iako je, kako navodi Reuters, izvoz te tvrtke u Rusiju relativno mali.

Komentari

komentar





You may also like