Teroristička organizacija „Islamska država“ napada Izrael

U izraelskom gradu Bnei Braku u utorak navečer izvršen je teroristički napad na civile. Pucalo se na ulicama, petoro osoba je ubijeno.

Petoro Izraelaca, od kojih je jedan policajac, ubijeno je 29. ožujka u večernjim satima u pucnjavi na ulicama grada Bnei Braka, prenosi jewishpress.com.

Nepoznate osobe pucale su iz jurišne puške, krećući se ulicama. Prvi napad dogodio se u ulici Bialik, gdje su tri osobe ubijene. Napadač je potom nastavio pucati na ljude, ustrijelivši još dvije osobe. Terorist je započeo pucanjem na vozače u automobilima.

Ubojica je identificiran kao Dia’a Hassan Hamarshi, osuđeni 27-godišnji terorist iz samarijskog grada Ya’bed, koji je odležao šest mjeseci u izraelskom zatvoru 2013. godine zbog članstva u terorističkoj organizaciji i trgovine oružjem i ljudima (info: Channel 13 News).

Dia’a je bio član terorističke organizacije Al Aqsa Martyrs’ Brigades povezane s Fatahom. Fatah je politička stranka na čijem je čelu čelnik Palestinske samouprave sa sjedištem u Ramallahu Mahmoud Abbas.

Podsjećamo: ovo je treći teroristički napad u zemlji u tjedan dana.. U Haderi su 27. ožujka ubijena dva službenika ​​granične policije, a ozlijeđeno je još 12 Izraelaca. Dana 22. ožujka četiri Izraelca su ubijena u napadu na grad Beersheba na jugu Izraela. Iza oba napada stoji teroristička organizacija „Islamska država“ (ISIS).





Izraelski premijer Naftali Bennett održat će danas žurne konzultacije s čelnicima sigurnosnih službi.

Komentari

komentar





You may also like