U Idlibu je sirijska vojska napala skladište s kemijskom oružjem

U srijedu, 5. travnja, glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane general Igor Konashenkov, izjavio je kako je sirijsko zrakoplovstvo jučer izvršilo napad na skladište terorista u kojem se nalazilo kemijsko oružje i koje se otpremalo u Irak.

„Prema informacijama ruskih sredstava za nadzor zračnog prostora, u vremenu od 11:30 do 12:30 sati po lokalnom vremenu, sirijsko zrakoplovstvo izvršilo je napad u zoni Han-Sheihun na veliko skladište oružja terorista i tamošnju vojnu tehniku. Iz tog najvećeg skladišta kemijsko oružje dostavljalo se teroristima na teritoriju Iraka“, kazao je ruski general. Pritom je izjavio kako se u skladišu nalazio pogon za proizvodnju granata s otrovnim sredstvima – istih onih kojima su se koristili radikalni islamisti u borbama za grad Aleppo.

Podsjećamo – prema dosadašnjim saznanjima, u jučerašnjem zračnom napadu na Han Sheihun poginulo je 80 osoba. Zapad za napad kemijskim oružjem optužuje sirijsku vojsku, a sirijska vojska odgovornost prebacuje na terorističke snage. UN namjerava pokrenuti istragu nad ovim događajem.

 

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like