Glavna diplomatkinja SAD-a za Latinsku Ameriku dala ostavku

Foto: preuzeto s usembassy.gov

Glavna diplomatkinja američke administracije za Latinsku Ameriku dala je ostavku na svoju funkciju zbog unutarnjih sporova oko imigracijske politike u regiji (info: AP).

Pomoćnica državnog tajnika SAD-a za Zapadnu hemisferu Kimberly Breier ovoga je tjedna dala ostavku, izjavili su izvori AP, a navedeni su različiti razlozi njenog odlaska.

Kimberly Breier je svoj potez obrazložila osobnim tj. obiteljskim razlozima, ali pojedini izvori smatraju kako je ostavka povezana s nesuglasicama oko nedavnog sporazuma o migracijama s Gvatemalom.

Medij The Washington Post (prvi je izvijestio o njenoj ostavci) navodi kako je ona bila u sukobu s Bijelom kućom zbog navedenog sporazuma s tom srednjoameričkom državom, protiv kojega su bili mnogi pravobranitelji.

Kimberly Breier, specijalist za Meksiko, priključila se Trumpovoj administraciji u listopadu 2018. g. nakon rada u vladi i privatnom sektoru. Postala je druga visoka službenica State Departmenta koja je ovoga mjeseca napustila američku administraciju. Naime, prošli tjedan smjenjena je Kiron Skinner, šefica odjela za političko planiranje State Departmenta, zbog žalbi na njen stil upravljanja.





Komentari

komentar

0 komentara

You may also like