Habib Nurmagomedov poželio Macronu da „Svevišnji iznakazi njegovo lice“

Foto: Mikhail Metzel/TASS

Za mnoge najbolji borac slobodne borbe u UFC-u svih vremena Dagestanac Habib Nurmagomedov iz Ruske Federacije, koji je prošloga tjedna po treći put za redom obranio titulu svjetskog prvaka u lakoj kategoriji, i, na žalost ogromnog broja svojih fanova diljem svijeta, odmah potom objavio svoje povlačenje, nije odolio zovu globalne politike, ili barem onog njezinog dijela koji se (ne)posredno tiče vjerske tematike.

Najbolji borac današnjice Habib Nurmagomedov upravo je poželio francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu da „Svevišnji iznakazi njegovo lice“.

„Da Gospodin Bog iznakazi lice ovog stvora i svih njegovih sljedbenika, koji pod sloganom slobode govora oskvrnjuju osjećaje više od milijarde i pol muslimanskih vjernika. Da ih Svevišnji ponizi u ovom životu i u budućem. Allah je brz u obračunu i vi ćete to vidjeti… Vjerujte mi, te provokacije neće izići na dobro, rezultat će uvijek biti na strani bogobojaznih“, napisao je Habib Nurmagomedov na svom Instagramu.

Radi se o trenutačno jednom od najpopularnijih sportaša u čitavoj Rusiji, kojega je svojedobno osobno primio, skupa s njegovim nedavno preminulim ocem i ruski predsjednik Vladimir Putin – i sam veliki ljubitelj borilačkih sportova. Štoviše, Putin ga je ovih dana, odmah po njegovu povratku u Rusiju nakon posljednje odrađene borbe, opet pozvao da ga posjeti u Kremlju čim to bude želio ili mogao.

Sam Habib Nurmagomedov uvijek se suprostavljao radikalnim islamističkim stavovima. Vidjet ćemo kako će svijet reagirati na ove njegove današnje, vrlo grube riječi upućene predsjedniku Francuske Emmanuelu Macronu.





 

Komentari

komentar





You may also like