Japan: Obilne snježne padaline ubile 17, a ozlijedile više od 90

Obilne snježne padaline diljem Japana ubile su 17 ljudi i ozlijedile više od 90 u posljednjih 10 dana, rekli su dužnosnici u ponedjeljak, prenosi DW.

Zapadna obala zemlje primarno, kao i sjeverna regija Hokkaida, nedavno su zabilježili jak snijeg. Desecima tisuća stanovnika Hokkaida koji su bili bez struje vraćena je opskrba električnom energijom.

Nekoliko regija, osobito grad Oguni u sjevernoj prefekturi Yamagata, zabilježilo je otprilike jedan metar snježnih oborina u posljednja 24 sata, izvijestili su lokalni mediji.

Usluge prekinute

Od prošlog tjedna jake zimske fronte uzrokovale su obilan snijeg na sjeveru, zaglavivši stotine automobila na cestama i zaustavivši dostavne službe.

Mnogi smrtni slučajevi dogodili su se nakon pada prilikom čišćenja snijega s krovova ili nakon što je ljude pokrila hrpa snijega koji je klizao s krovova.





Nekoliko područja u sjeveroistočnom Japanu izvijestilo je o tri puta većoj količini snijega nego što je uobičajeno za sezonu.

Do nedjelje su deseci vlakova i letova bili otkazani u sjevernom Japanu. Ministarstvo prometa izvijestilo je da je većina usluga ponovno uspostavljena.

Očekuje se da će obilne snježne padaline prestati u narednim danima.





SAD: Tisuće letova otkazano zbog zimskih oluja

Komentari

komentar

You may also like