Milijarder George Soros carstvo prepušta svom sinu koji će nastaviti financirati lijeve političare

Alex Soros je izrazio zabrinutost da će se bivši predsjednik Donald Trump vratiti u Bijelu kuću i nagovijestio da će Soroseva organizacija igrati ključnu financijsku ulogu u predsjedničkoj utrci 2024. godine i da će nastaviti financirati lijeve političare

Milijarder, investitor i tzv. filantrop, George Soros, prepušta kontrolu nad svojim 25 milijardi dolara vrijednim carstvom sinu Alexanderu Sorosu, o tome izvješćuje američki medij ABC News pozivajući se na ekskluzivni intervjuu za Wall Street Journal (WSJ) objavljen u nedjelju.

Soroseva poslovna imovina uključuje njegovu neprofitnu organizaciju Open Society Foundations, koja je aktivna u više od 120 zemalja diljem svijeta i usmjerava oko 1,5 milijardi dolara godišnje skupinama poput onih koje podupiru ljudska prava i promiču rast demokracija diljem svijeta, navodi se u tekstu.

Alex, 37-godišnji Sorosov sin, rekao je za Wall Street Journal da je “više politički” od svog 92-godišnjeg oca, koji je bio meta desnice zbog svoje potpore liberalnim ciljevima poput smanjenja rasne pristranosti u pravosudnom sustavu. Ali primijetio je da njih dvoje “slično misle”.

Alex je rekao da je proširio očeve “liberalne ciljeve” i prihvatio razne ciljeve, uključujući pravo glasanja o pobačaju, kao i ravnopravnost spolova. Rekao je da namjerava nastaviti koristiti obiteljsko bogatstvo za potporu lijevo orijentiranih američkih političara.

Alex je za WSJ kazao da se nedavno sastao s dužnosnicima Bidenove administracije, čelnikom demokratske većine u Senatu Chuckom Schumerom i šefovima država, uključujući brazilskog predsjednika Luiza Inácia Lulu da Silvu i kanadskog premijera Justina Trudeaua, kako bi potaknuo pitanja vezana uz obiteljsku zakladu.

U prosincu je odbor zaklade Otvoreno društvo, poznat kao OSF, izabrao Alexa za svog predsjednika, koji je naslijedio svog oca. Novine su također izvijestile da Alex sada upravlja političkim aktivnostima kao predsjednik Soroseva super PAC-a.





WSJ je izvijestio da je mlađi Soros jedini član obitelji u investicijskom odboru koji nadzire Soros Fund Management, koji upravlja novcem zaklade i obitelji.

Tijekom intervjua, Alex Soros je izrazio zabrinutost da će se bivši predsjednik Donald Trump vratiti u Bijelu kuću i nagovijestio da će Soroseva organizacija igrati ključnu financijsku ulogu u predsjedničkoj utrci 2024. godine.

“Koliko god bih volio izvući novac iz politike, sve dok druga strana to radi, i mi ćemo to morati činiti”, rekao je u intervjuu koji je održan u uredima upravitelja fonda u New Yorku.





Alex je stariji od dvojice sinova iz braka Georgea Sorosa s njegovom drugom suprugom Susan Weber, piše ABC News pozivajući se na WSJ.

Komentari

komentar

You may also like