Moskva ne odustaje od ukazivanja na šutnju Washingtona o eksploziji Sjevernog toka

Zapadne zemlje i dalje se u potpunosti opiru transparentnoj međunarodnoj istrazi o diverzantskim napadima na plinovode Sjevernog toka, rekao je  danas ministar-savjetnik ruskog veleposlanstva u SAD-u Andrej Ledenjev.

“Također je korisno razmisliti o razlozima zbog kojih kolektivni Zapad tvrdoglavo odbija pokrenuti transparentnu i objektivnu međunarodnu istragu pod okriljem Vijeća sigurnosti UN-a o terorističkim napadima u Baltičkom moru. Kao i razjasniti ulogu SAD-a u incidentu s plinovodima, pri čemu je Washington ključni korisnik preoblikovanja europskog energetskog tržišta”, rekao je, dodavši da visoki dužnosnici SAD-a nikada nisu ni pokušali sakriti svoj neprijateljski stav prema Sjevernom toku te su otvoreno prijetili ruskoj plinskoj infrastrukturi, prenosi TASS.

Wall Street Journal izvijestio je u utorak da je CIA upozorila vladu u Kijevu da ne napada plinovode Sjeverni tok i Sjeverni tok 2 te je pokušala odgovoriti Ukrajince od takvog koraka. Komentirajući izvješće, ruski je diplomat ukazao na šutnju tiskovnih tajnika Bijele kuće i State Departmenta. “Takva ‘suzdržanost’ je apsolutno neuobičajena za dužnosnike u Washingtonu, koji ne propuštaju priliku da šire insinuacije o našoj zemlji, tradicionalno – u stilu ‘vrlo vjerojatnih’ optužbi, bez pružanja ikakvih dokaza”, rekao je Ledenjev.

Komentari

komentar

You may also like