Novi incident: Turska nije propustila zrakoplov s grčkim ministrom vp.

Odnosi između dviju važnih članica NATO saveza Grčke i Turske postaju sve lošiji, o čemu svjedoči i slijedeća vijest, koju je objavila grčka televizija ERT-1.

Sinoć turske nadležne institucije 20 minuta nisu dale dozvolu za prolaz zrakoplova iznad iračko-turske granice, sjeverno od iračkoga grada Mosula, u kojemu se nalazio grčki ministar vanjskih poslova Nikos Dendias, iako je ranije bila odobrena dozvola za njegov prelet. Grčki je ministar prethodno boravio u službenom posjetu Iraku. Turske vlasti opozvale su svoju prijašnju dozvolu prilikom približavanja grčkog zrakoplova tursko-iračkoj granici, zbog čega je on bio primoran smanjiti visinu i kružiti u zraku dok problem nije bio riješen. Pri tom se pojavio problem nedostatka goriva. Nakon toga Ankara je dala dozvolu za njegov prelet te se on uspješno prizemljio u mjestu Elefsina nedaleko od Atene, uz značajno kašnjenje.

Problem s propustom grčkog VIP-zrakoplova od strane Ankare, grčka delegacija dostavit će na razmatranje u Europskom vijeću.

 

Komentari

komentar





You may also like