Pentagon potvrdio američki napad u Kabulu

Pentagon je potvrdio preventivni napad bespilotnih letjelica na Kabul, izvršen jučer zbog prijetnje terorističke organizacije Islamska država (IS). 

To je potvrdio glasnogovornik  američkog Ministarstva obrane satnik Bill Urban, kazavši. “Američka vojska pokrenula je samoobrambeni zračni napad bespilotnim letjelicama iznad Kabula, eliminirajući neposrednu prijetnju IS-a međunarodnoj zračnoj luci Hamad Karzai.” Kako prenosi CNN, Urban je izrazio uvjerenje da je cilj napada uspješno pogođen, jer značajne sekundarne eksplozije vozila ukazuju na to da se u njemu nalazila velika količina eksploziva.

“Procjenjujemo vjerojatnost civilnih žrtava, iako trenutačno nemamo naznake. Ostajemo na oprezu u svezi eventualnih budućih prijetnji”, zaključio je Orban.

Podsjećamo: ranije je objavljeno kako je broj poginulih u eksploziji u Kabulu porastao na sedam osoba. Snažna eksplozija u blizini zgrade aerodroma u Kabulu dogodila se u nedjelju, 29. kolovoza. Prema navodima Reutersa, eksploziju je izazvao američki udar.

Svemu ovome prethodio je niz eksplozija u Kabulu 26. kolovoza u kojima je poginulo gotovo 200 ljudi, između ostalog i 13 američkih vojnika. Za napad su najvjerojatnije krivi džihadisti iz ISIL-a, vjeruje Pentagon.

 





Komentari

komentar

You may also like