Putin: Odnosi sa SAD su na najnižnoj točki zadnjih godina

Ruski predsjednik Vladimir Putin je uoči prvog sastanka s Joe Bidenom u srijedu u Ženevi, dao intervju za američki NBC News.

“Održavamo bilateralne odnose koji su se srozali do najniže točke posljednjih godina”- rekao je ruski predsjednik.

Upitan kako komentira naziv “ubojica” koji mu je Biden pripisao, Putin je odgovorio: ” Za vrijeme mojih mandata već sam navikao na svakakve napade iz različitih smjerova, pobuda i intenziteta. Ništa od toga me više ne iznenađuje. Oznaku “ubojica” je pripisao “holivudskom mačizmu”.

Vladimir Putin je odbacio optužbe da stoji iza proganjanja i nestanka članova opozicije.

Na molbu da prokomentira objavu Washington Posta prema kojoj će Rusija ponuditi Iranu napredni satelitski sistem koji bi Thereanu omogućio bolje vojno nadziranje, Putin je reako da se radi o “lažnim vijestima” (“fake news”).

Za kraj je komentirao razliku između Donalda Trumpa i Joe Bidena. Tvrdi da je imao bolju suradnju s Trumpom te da je Trump bio “izvanredan, neobičan i talentiran pojedinac” koji ne dolazi iz establišmenta i čija je vladavina bila “šarena”. S druge strane, tvrdi Putin, Biden je čista suprotnost. On je čovjek od karijere koji je sav svoj odrasli život u politici.





“Oni su drugačiji. Imaju i prednosti i mane. Nadam se da nova američka politika neće biti označena impulzivnim djelovanjem”- kazao je ruski predjsendik za NBC News.

 

Komentari

komentar





You may also like