Putin: teroristički napad na Krimski most organizirale su ukrajinske specijalne službe

Autori, naručitelji i izvršitelji oštećenja Krimskog mosta bile su specijalne službe Ukrajine, ovo je teroristički napad, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku s predsjednikom Istražnog odbora Aleksandrom Bastrikinom.

“Ovdje … nema sumnje. Ovo je teroristički napad s ciljem uništenja kritično važne civilne infrastrukture Rusije”, naglasio je Putin, a prenose RIA Novosti.

Šef Istražnog odbora najavio je pokretanje kaznenog postupka prema članku “terorizam”. Također je izvijestio šefa države o identitetu osumnjičenika koji su sudjelovali u pripremi bombaškog napada.

“Već smo utvrdili rutu kretanja kamiona na kojem je došlo do eksplozije. To su Bugarska, Gruzija, Armenija, Sjeverna Osetija, Krasnodar… Prijevoznici su identificirani. Uz pomoć operativnih službenika FSB-a uspjeli smo identificirati osumnjičene među onima koji bi mogli pripremiti teroristički napad”, precizirao je Bastrikin.

Kako je pojasnio, u organizaciji eksplozije sudjelovale su i ukrajinske specijalne službe i građani Rusije i stranih zemalja. Dodao je kako svi raspoloživi dokazi upućuju da je riječ o terorističkom činu s ciljem uništenja velikog civilnog infrastrukturnog objekta.

Podsjećamo da je Putin za sutra sazvao operativni sastanak ruskog Vijeća sigurnosti (vidi poveznicu ovdje ili ispod teksta). Njega, između ostalih, čine predsjednik, premijer, ministri ključnih resora, kao i zapovjednici i čelnici ruske vojske i obavještajnih i sigurnosnih službi.





Putin za ponedjeljak sazvao sastanak ruskog Vijeća sigurnosti, u sjeni napada na Krimski most

Komentari

komentar





You may also like