Rusija tvrdi da je odbila četiri protunapada kod Kupjanska

“U zajedničkoj operaciji s topništvom i vojnim zrakoplovstvom, motorno-streljačke postrojbe borbene skupine odbile su četiri protunapada jurišnih timova [ukrajinske] 115. mehanizirane brigade i 103. brigade teritorijalne obrane, ojačanih oklopnim vozilima  na osovini Kupjanska, točnije, u blizini Tabajevke, Krahmalnoje i Sinkovke”, tvrdi ruski zapovjednik Sergej Zbinski za državni TASS.

Prema njegovim riječima, neprijatelj je izgubio “otprilike 30 ljudi i tri kamioneta”. Osim toga, posada ruske samohodne haubice Msta-S pogodila je privremenu točku raspoređivanja ukrajinske 41. mehanizirane brigade, istaknuo je dalje.

Također, ruska vojska tvrdi da je oborila 20 ukrajinskih bespilotnih letjelica i raketu HIMARS. “Protuzračna obrana oborila je 20 ukrajinskih bespilotnih letjelica kod Lisičanska u Luganskoj Narodnoj Republici, Bogdanovke i Belogorovke u Donjeckoj Narodnoj Republici, kao i kod Kazačija Lagerija i Golaje Pristan u Hersonskoj oblasti. Također je oborena raketa HIMARS”, navodi se u priopćenju.





Također, jutros je američki Institut za proučavanje rata (ISW) objavio da je ruska vojska potvrđeno osvojila teritorij jugoistočno od Kupjanska, a ukrajinske snage nedavno su povratile položaje jugoistočno od Kupjanska usred kontinuiranih pozicijskih angažmana duž cijele linije kontakta.

Komentari

komentar

You may also like